Before brick began working with Kenson Ventures to reimagine it, 725 Oak Grove was just another nondescript, single story, beige 1960’s office building with an entrance tucked into a dark corridor. We were challenged with creating an updated space that could keep pace with and attract the rapidly developing tech industry.

We helped our client reposition the building, focusing on three main areas. First, the ground floor was refreshed with attractive new materials and windows. The glass storefronts, which feature patterned sun shades on the mezzanine level, connect to the street and welcome natural light into the conference rooms.

Aerial view of deck and garden Visa Palo Alto workplace design brick-inc
before
Night Exterior entrance and windows of office building Visa Palo Alto brick-inc architects
after
Night Exterior entrance and windows of office building Visa Palo Alto brick-inc architects
Second: the building entrance received a major upgrade; a vertical glass plane and metal slats start at the top of a new glass canopy and storefronts and reach skyward. Third, a Mezzanine Level was added, opening up a previously cramped space.

The mezzanine creates an open and welcoming feeling to the office interior.

Aerial view of deck and garden Visa Palo Alto workplace design brick-inc
Aerial view of deck and garden Visa Palo Alto workplace design brick-inc
Consultant Team: Civil: Aliquot Associates | General Contractor: Cody Brock | Structural: RCL Structural Engineers, Inc. | MEP: Bayside Mechanical; Keene Electric, Inc.; TNT Plumbing Company, Inc. | Geotech: Romig Engineers | Landscape Architecture: Drake Design