staff cafe encourages social interaction
       
     
atrium lobby
       
     
conference room looking into atrium lobby
       
     
informal seating area overlooking atrium lobby
       
     
open office with meeting rooms beyond
       
     
open office
       
     
exterior
       
     
exterior
       
     
exterior
       
     
staff cafe encourages social interaction
       
     
staff cafe encourages social interaction

a 72,000 sf office building on an infill site located in downtown mountain view. located along evelyn avenue, the site faces the central expressway and lies mere steps from the mountain view station - a multi-modal hub for vta and caltrain. considering its prime location for public transit access, the project follows a strong sustainable design agenda through the use of cutting edge mechanical systems, regionally-harvested building materials, and a high performance glazing system.

the interior tenant improvement was designed for an established tech company looking to relocate and shake up how they work as an organization. private offices were replaced with open work stations organized around project-based teams. each group of workstations is then supported with shared support spaces such as open work tables, informal sitting areas, and small meeting rooms for private conversations. conference rooms were clustered around the double-height lobby to take advantage of natural light, increase transparency, as well as internal way-finding. the traditional staff breakroom was replaced with something more like a cafe, intended to strengthen company culture by getting employees away from their desks and talking with each other over lunch or a latte.

atrium lobby
       
     
atrium lobby
conference room looking into atrium lobby
       
     
conference room looking into atrium lobby
informal seating area overlooking atrium lobby
       
     
informal seating area overlooking atrium lobby
open office with meeting rooms beyond
       
     
open office with meeting rooms beyond
open office
       
     
open office
exterior
       
     
exterior
exterior
       
     
exterior
exterior
       
     
exterior