Brick designed the new workplace for Visa in Palo Alto as a mixed-use project to take advantage of the added height benefit allowed by the planning code.

By locating the housing next to Visa’s offices on the same lot, the offices enjoy huge windows and roof deck views, while the well-proportioned town homes face a public park.

Exterior office building window Visa Palo Alto design brick-inc

Lavish floor-to-floor heights, smart circulation, and high-return rentable square feet.

Aerial view of deck and garden Visa Palo Alto workplace design brick-inc
The project’s housing component was designed to face the existing park and features walk-up stoops and tall balconies. Office workers get a view of the park from the roof deck.
Tabula, an award-winning LED light display by artists Charles Gadeken and D.V. Rogers, is integrated into the facade.
Exterior entrance and windows of office building Visa Palo Alto
Exterior entrance and windows of office building Visa Palo Alto
Additional green space is offered in the form of roof gardens on levels two and three, while a two-story residential building on the southeast corner of the site is located adjacent to Sarah Wallis Park.
Night Exterior entrance and windows of office building Visa Palo Alto brick-inc architects
Client: 23andMeConsultant Team: Structural Engineers: ZFA | Landscape: Bionic | Lighting: WSP | MEP, LEED: E350 | Civil: Sandis | General Contractor: Nibbi | Millwork: Mission Bell | Interiors: South Bay Construction