The Summit Medical Center at 3838 California Street in San Francisco hadn’t been renovated in nearly half a century; you could say it was in need of a freshen up.

brick gave the existing building in San Francisco’s medical district a functional and visual update that introduced light, air, contemporary materials, and a warm welcome.

Hallway lobby lighting Summit Medical building renovation ©brick-inc
By focusing valuable construction dollars on the most visited areas and accessibility upgrades, the budget was balanced to deliver remarkable impact.

Prioritizing the most-visited spaces, brick used elements such as lighting, casual seating, and materials such as board-formed concrete, wood, and travertine to create an environment where patients visiting the center are comfortable and happy.

before
after
Hallway lobby lighting Summit Medical building renovation ©brick-inc
Hallway lobby lighting Summit Medical building renovation ©brick-inc

An accessibility upgrade allowed for a new entry ramp at the building entrance, which gave brick the opportunity to extend a welcoming outdoor terrace. The materials of the outdoor terrace connect to the materials of the bright, airy indoor lobby. Taking advantage of existing travertine stone and carefully selecting complementary materials, brick designed a cohesive renovation connecting the existing to the new, adding opportunities to gather both inside and out.

Exterior Ramp Summit Medical building renovation ©brick-inc

board-formed concrete and textured ceramic pairs with warm travertine and smooth wood.

Hallway lobby lighting Summit Medical building renovation ©brick-inc
Consultant Team: Structural: Mar | Lighting: Luma

The Summit Medical Center at 3838 California Street in San Francisco hadn’t been renovated in nearly half a century; you could say it was in need of a freshen up.

Brick gave the existing building in San Francisco’s medical district a functional and visual update that introduced light, air, contemporary materials, and a warm welcome.

Hallway lobby lighting Summit Medical building renovation ©brick-inc

Prioritizing the most-visited spaces, brick used elements such as lighting, casual seating, and materials such as board-formed concrete, wood, and travertine. By focusing valuable construction dollars on the most visited areas and accessibility upgrades, the budget was balanced to deliver remarkable impact and create an environment where patients visiting the center are comfortable and happy.

before

after

Hallway lobby lighting Summit Medical building renovation ©brick-inc
Hallway lobby lighting Summit Medical building renovation ©brick-inc

An accessibility upgrade allowed for a new entry ramp at the building entrance, which gave brick the opportunity to extend a welcoming outdoor terrace. The materials of the outdoor terrace connect to the materials of the bright, airy indoor lobby. Taking advantage of existing travertine stone and carefully selecting complementary materials, brick designed a cohesive renovation connecting the existing to the new, adding opportunities to gather both inside and out.

23&Me Office

board-formed concrete + textured ceramic pairs with wood and travertine

23&Me Office
23&Me Office
Consultant Team: Structural: Mar | Lighting: Luma